Voedingsadvies

Ben je naast een van onze behandelingen ook geïnteresseerd in (Chinese) voeding die specifiek gericht is op het onderhouden en/of beter maken van je gezondheid, kunnen we je advies geven over welke voedingsmiddelen of kruiden kunnen helpen bij bepaalde problemen.

In China gebruikt men al duizenden jaren lang planten om een verstoorde balans in het lichaam opnieuw in harmonie te brengen. Men gaat de verstoorde balans in de levensenergie of “qi” opsporen om zo de verhouding tussen yin en yang te bepalen. Deze twee tegengestelde, maar elkaar aanvullende, krachten zitten in elk deel van ons lichaam. Men dient vervolgens vast te stellen welk deel van het lichaam het meest behoefte heeft aan een behandeling en hier op in werken. De voedingsmiddelen en/of kruiden zijn meestal gericht op verschillende organen en lichaamsfuncties.

Op basis van de vaststellingen kan een kruidenpreparaat samengesteld worden, een ander voedingspatroon bepaald worden of kan zelfs een andere levenswijze noodzakelijk zijn.

Chinese kruiden kunnen gebruikt worden tegen een verscheidenheid aan kwalen: van een heel gewone griep, slapeloosheid en verkoudheid tot ernstiger aandoeningen als migraine, darmklachten of huiduitslag. Eveneens emotionele problemen, zoals prikkelbaarheid en depressie kunnen behandeld worden.