Moxa

Moxa therapie is en oud onderdeel van de traditionele Chinese geneeskunde, waarbij gebruik gemaakt wordt van de moxa of de bijvoetplant. Moxa heeft een verwarmende werking op de huid, welke er diep in doordringt.

Moxa kan:
* ofwel in torentjes op de huid geplaatst worden
* ofwel wordt een ‘sigaar’ van moxa boven de acupunctuurpunten gehouden
* ofwel wordt gebruik gemaakt van een TDP lamp: Een TDP lamp een speciaal elektromagnetisch spectrum, welke op ongeveer 20 cm van de huid geplaatst wordt, juist boven het te behandelen gebied. De infrarood stralen, samen met 33 verschillende en essentiële mineralen van het menselijk lichaam, welke deze lampen bevatten,  gaan dit gebied tot diep onder de huid opwarmen.

Zo worden de belangrijkste meridianen geharmoniseerd en wordt het effect van de behandeling verhoogd.

Moxa heeft de eigenschap om langzaam en heftig te branden, terwijl het een weldadige infrarode straling afgeeft. De moxa behandeling kent heel wat helende effecten. De behandeling is zeer pijnstillend doordat het lichaam endorfine aanmaakt. Er treedt ook een verbeterde immuniteit op als gevolg van een stijging van rode en witte bloedcellen. De bloedcirculatie en levensenergie (Qi) worden gestimuleerd.

Deze behandeling is ideaal bij rugproblemen, nek- en schouderpijnen, hoofdpijn, migraine, darmklachten, winterhanden en -voeten, slapte en gebrek aan energie, chronische pijnen, slapeloosheid,…

Om een goed resultaat te bereiken, dient een behandeling minstens 30 minuten te duren en zou elk pijnpunt minstens 15 minuten behandelt moeten worden.