Infraroodsauna

De zon is de belangrijkste energiebron op aarde. Tijdens een warme zomerdag ervaren we de weldaad van de zonnestralen op onze huid. Een infraroodcabine werkt op eenzelfde manier als de zon: u krijgt volop positieve energie!

U kan de infraroodcabine gebruiken om even heerlijk te ontspannen en te genieten, maar tegelijkertijd krijgt u een therapeutische behandeling en investeert u in uw gezondheid.

De voordelen van een infraroodcabine zijn:
* warmteoverdracht zonder geïrriteerde huid
* positieve werking bij spanning, nek- en rugpijnen
* regelmatige warmteoverdracht versterkt het immuunsysteem
* verbetering van de bloeddoorstroming en stofwisseling
* flink transpireren stimuleert het zuiveren en ontgiften van het lichaam
* helpt bij het bereiken van het gewenste gewichtsverlies
* bij regelmatig gebruik goed tegen verschillende huidaandoeningen
* een zeer aangename diepe warmte zonder onderbrekingen

In onze infraroodcabine zijn 3 verschillende soorten stralers en golven geplaatst. Het is deze combinatie die zorgt voor een optimale therapeutische werking, want hierdoor wordt de de warmte beter opgenomen door het lichaam dan bij reguliere infrarood stralers.

1. Infraheat Intense stralers
De Infraheat Intense straler is een lange golf straler met uitloop naar de middengolf en gemaakt van speciaal keramisch magnesiumoxide materiaal. Door deze combinatie van middengolf en lange golf ontstaat een goede dieptewerking op het lichaam, welke van belang is voor het verlichten van spier- en gewrichtspijnen.
Onze infraroodcabine beschikt over 5 Infraheat Intense stralers.

2. Infraheat Carbon stralers
Infraheat Carbon stralers staan bekend om de lekkere milde warmte en goede verdeling in de infraroodcabine. In combinatie met de Infrarood Intense stralers wordt zo een perfecte balans van warmte in de infraroodcabine gecreëerd. De Infraheat Carbon stralers werden in de zijwanden ingebouwd, waardoor u een heerlijke warmte aan alle kanten van uw lichaam ervaart en u tijdens een relax houding toch een milde infraroodwarmte op uw rug krijgt. Deze unieke combinatie van stralers zorgt voor een uitgekiende infraroodervaring.
Onze infraroodcabine beschikt over 2 Infrarood Carbon stralers.

3. Infraheat Full Spectrum straler
De Infraheat Full Spectrum straler maakt daarnaast ook gebruik van de korte golf, waardoor een perfecte balans ontstaat in de infraroodcabine. Door de Infraheat Full spectrum straler dringen de infrarood stralen nog dieper in het lichaam binnen dringen, met een nog betere pijnverlichting tot gevolg.
Onze infraroodcabine beschikt over 1 Infrarood Full Spectrum straler

Als extraatje werd in onze infraroodcabine nog aromatherapie en kleurentherapie voorzien.

Aromatherapie
Bij aromatherapie wordt in de infraroodcabine een natuurlijke etherische olie verspreid, welke aan de ganse omgeving een heerlijk aroma geeft. Het inademen van de geur kan heilzame therapeutische eigenschappen hebben voor het menselijk lichaam.

Kleurentherapie
Bij kleurentherapie worden kleuren gebruikt om het lichaam en geest met elkaar in harmonie te brengen. Het doel van kleurentherapie is evenwicht te brengen in het “energiesysteem” van het lichaam, zoals dat in Oosterse geneeswijzen en veel religies al eeuwenlang wordt erkend.
* rood
Rood activeert het hart en de bloedsomloop. Huidziekten en reuma worden positief beïnvloed door rood licht. Tevens worden de hersenen, longen en spieren positief beïnvloed. Ook helpt de rode kleur bij gebrek aan energie.
* geel
Geel helpt bij maag en darmklachten. Geel zorgt voor een goede werking van de klieren en activeert de huid. De kleur geel verschaft, behalve een gunstige werking op het humeur, een warm en behaaglijk gevoel.
* blauw
Blauw werkt verkoelend en verfrissend. Het heeft een positieve uitwerking op slapeloosheid, onrust en angst. Het zorgt voor een goede doorbloeding.
* groen
Groen werkt rustgevend, verschaft zelfvertrouwen en geeft kracht. De kleur groen helpt bij zenuwkwalen, hoofdpijn, jicht en bij hoesten.