Voetmassage

Voetmassage of voetreflexologie is gebaseerd op de gedachte dat lichaam en geest harmonisch met elkaar verbonden zijn en 1 geheel vormen. De organen van de mens, zoals hart, longen, maag, darmen en nieren zijn in de vorm van meridianen of energiebanen terug te vinden op de voetzolen. De voetzool wordt in deze visie gezien als de spiegel van het lichaam. Door het stimuleren van de drukpunten op de voetzool kan de verstoorde harmonie in andere plaatsen van het lichaam hersteld worden.

Voetmassage wordt opgebouwd met wrijfbewegingen over de gehele voet om deze op te warmen. Daarna volgen lichte knedingen en acupressuur om blokkades te verminderen of op te heffen.

Een van de voornaamste doelen van voetmassage is het verminderen van spanning op lichamelijk en psychisch gebied. De massage wordt vaak als aangenaam ervaren, sommige mensen voelen tintelingen en prikkels en in sommige gevallen kan een (lichte) pijnprikkel voelbaar zijn, wat kan wijzen op een blokkade van de energiestroom.

Voetmassage brengt het lichaam tot rust en voorziet die delen van het lichaam, welke door stress uit balans zijn geraakt, van voldoende bloed en energie. Doordat het lichaam tijdens een voetmassage volledig gestimuleerd wordt, komen de afvalstoffen vrij.